vrijdag 29 augustus 2014

Zonder zorgen de bus of tram nemen met de Halte Alarm app!

Een app die je tijdig verwittigd wanneer je moet afstappen van de bus of tram van De Lijn.
Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand je zegt, neem deze bus en stap af aan de halte .... . Daar sta je dan! Dan maar vragen aan de chauffeur of hij je een seintje wil geven  als je aan deze halte aankomt. Op de koop toe vergeet de chauffeur je te verwittigen en rijd zo de halte voorbij!
Zelfs als je dagelijks bus of tram neemt kan de app een hulpmiddel zijn, bvb. je aan het praten bent met een medereiziger en je daardoor te laat op de haltebel drukt.
Zelfs als je in slaap valt kan de app dienst doen als wekker wanneer jeje afstaphalte bereikt.
Conclusie: Stress en te laat op je afspraak!
Daar ik zelf buschauffeur ben bij De Lijn, merk ik deze problemen dagelijks op.
Zo is het idee ontstaan van deze app.Hoe werkt de app?
Deze is zo éénvoudig mogelijk opgezet, zodat iedereen met een smartphone ermee overweg kan.
In twee stappen is de app ingesteld!

Stap1:  Zoek je afstaphalte...
Zoek bij voorkeur op Gemeente of Dorp.Wanneer je per ongeluk de verkeerde halte hebt selecteerd, kun je zonder een nieuwe zoekopdracht, terug naar de resultatenlijst door op 'xx haltes gevonden' te drukken. Handig niet!?
Stap2: Activeer Alarm!
Wanneer je het Alarm Activeert, wordt je huidige locatie gezocht. (Naargelang de GPS in je toestel kan dit tot enkele minuten duren!)
Wanneer de locatie gevonden is, zie je de afstand naar de ingestelde halte. Handig om te zien hoever je afstaphalte nog is!
Wanneer je de afstaphalte nadert, wordt je op drie manieren verwittigd:

  • Notificatie
  • Geluid
  • Trilfunctie

Voila, je bent tijdig verwittigd en aangekomen aan je afstaphalte!De app is zo ontwikkeld dat deze zeer spaarzaam omgaat met energie.
Het Alarm (dus ook de GPS) kan pas geactiveerd worden nadat je een halte hebt geselecteerd, en wordt automatisch uitgeschakeld wanneer je de ingestelde halte nadert!

OPGELET: De app is een hulpmiddel, en de nauwkeurigheid van je GPS kan beïnvloed worden door de omgeving (gebouwen, bomen, weersomtandigheden, ...) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten